Szalonnasütésnek indult, esküvő lett belőle – vagy fordítva?

Címkék

Szép nyárelejei időben, árnyas fák alatt tartottuk meg – kedves meghívásnak eleget téve – a szalonnasütés túrahelyettesítő hadműveletet. Hogy aztán éppen erre alig került sor, annak egy fontos oka volt.

Babi és Laci 06.12-ére meghívta az ITK tagjait egy szalonnasütésre, de titokban –csak egy-két beavatott tudtával – másra is készültek. Aggódva figyelték a jelentkezők lassú gyarapodását, ami azért a végére elég tisztességes lett, 36-an voltunk a Klubtól.

Fél tíz után kezdtek szállingózni a vendégek, egy nagyobb csoport pedig helyijáratú busszal érkezett háromnegyed tízre. Az érkezők között máris elkezdődött a sugdolózás, kíváncsian vették szemügyre a gazdagon díszített szaletlit, asztalokat, a sok virágot, a kicicomázott turistabakancsokat az asztalon. Ez túl szép volt egy közönséges szalonnasütéshez. Legtöbben esküvőre tippeltek.

Úgy is lett! 11 óra után pár perccel megjelent egy kedves anyakönyvezető, mellette mosolygósan Menyasszony, Vőlegény feliratú pólóban Babi és Laci. A szertartás hangulatos zenei aláfestését Sanyi szolgáltatta gitárzenével. A ceremónia végén pezsgővel koccintottunk az ifjú pár egészségére, sok boldogságot kívánva nekik. Az esküvői tortán a figurák Babit és Lacit, mint turistát ábrázolták, mellettük feküdtek a marcipán hátizsákok is. Laci kezdte a torta darabolását, de mikor a figurák mögött szakadék keletkezett, és majdnem beleszédültek abba, inkább megkérte a szakember P. Pétert, hogy folytassa a műveletet. Eszegettünk iszogattunk aztán, de mint egy lagziban, olyan óriási (kereskedelmi) mennyiség állt rendelkezésünkre, hogy végigkóstolni sem lehetett azt. Így aztán csodálkozni sem lehetett azon, hogy a sok finomság miatt épp a szalonnasütésre nem került szó, alig páran próbálkoztak vele. Épp hárman ültük körül a sütőhelyet, mikor jött egy kis eső, szerencsére csak pár percig tartott. Később is lett egy percnyi eső, ami csak arra volt jó, hogy aki már menni akart, evvel indokolhatta távozását. A döntő többség azért maradt, jó hangulatban még énekeltünk, többen táncra is perdültek H. Jani lagzis zenéjére.

Még egyszer sok boldogságot kívánva az új párnak, köszönjük a meglepetést, a mindent felülmúló vendéglátást!

Gyanús körülmények
Íme a bizonyság
Menyasszony és Vőlegény
Stilusos dekoráció
ITK-póló
Jelenlévő ITK-sok
Jelenlévő ITK-sok 2.
Jelenlévő ITK-sok 3.
Eskövői torta
Szakadék szélén - a valóságban remélem sohasem lesz így!
"Bekerítve"
Csoportkép
Jelenlévő ITK-sok 4.
Jelenlévő ITK-sok 5.
Jani és kóristalányai
D. Éva képe