Köszöntő

Honvéd-emlékműSzeretettel köszöntöm mindazokat, akik vagy „előre megfontolt szándékkal”, vagy véletlenül, a világhálón kalandozva keresték fel az Isaszegi Természetbarát Klub honlapját!

Egyesületünk 2007. májusában alakult, a bírósági bejegyzést - miután ez ügyben egy-két próbálkozásunk sikertelennek bizonyult - végül 2008. decemberében kaptuk meg.

Elsődlegesen azzal a céllal alakultunk meg, hogy Isaszegen és környékén megszerettessük mindazokkal a természetjárást, akik még nem rabjai e nemes szenvedélynek. Isaszeg természeti környezete igencsak csábít túrázásra, a Gödöllői-dombság egyik legszebb részén fekszik. Sűrű erdő, változatos táj veszi körül, a Rákos-patak völgyében szebbnél-szebb tavak ülnek meg. Bármerre is induljunk a városból, mindenfelé olyan helyen járunk, ahol a győzelmes isaszegi csata eseményei zajlottak 1849-ben.

Városunkon áthalad a Pest Megyei Piros turistajelzés, de ezen kívül is jól jelzett turistautak várják az ide érkező turistákat. Olyanok is találnak könnyű sétára alkalmas gyönyörű sétahelyeket (elsősorban a Szobor-hegy környékén), akik még nem mernek belevágni egy hosszabb Isaszeg-környéki túrába. Terveink szerint új útvonalakat is létrehozunk, jelzéssel látunk el, ezen a honlapon pedig közzétesszük a környékbeli túralehetőségeket útvonalleírással, térképmelléklettel.

Szeretnénk hasznos információkkal szolgálni az ide látogatóknak, hírt adni tervezett túráinkról, beszámolókat, képeket közzétenni a már lezajlott túrákról. Nem titkolt vágyunk, hogy e honlap segítségével is új embereket nyerjünk meg a természetjárásnak.

Várjuk észrevételeiket, új információikat, hogy a jövőben mindezek figyelembe vételével változatosabbá, tartalmasabbá válhasson honlapunk.

Végezetül engedjék meg, hogy szeretettel invitáljam Önöket valamennyi, honlapunkon található rendezvényre. Túráinkat, csapatunkat megismerve ha kedvet éreznek egy összetartó, jó kis csapatba való tartozáshoz, várjuk Önöket!

A honlap használatához sok örömet kívánva, üdvözlettel:

Notter Béla, ITK elnök 

E-mail cím: notterbela [at] gmail [dot] com, telefon: 06-20-254-1746

Belépni szándékozóknak

A Klub célja

Természetjárás útján elősegíteni az egészséges életmód kialakítását és elterjesztését, a természet és a környezet védelmét, mindezekhez a szükséges feltételek biztosítása.

E célból az alábbi feladatokat látja el:

   - legalább havi rendszerességgel túrák megtartása,

   - esetenként kerékpártúra szervezése,

   - együttműködés más hasonló tevékenységét folytató szervezetekkel,

   - természet-, környezetvédelmi (szemétgyűjtés, forrástisztítás, madáretetés stb.) túrák szervezése,

   - turistautak kijelölése, hatóságokkal történő egyeztetése, festése, karbantartása,

  -  útvonalak bejárása, rögzítése GPS-re,

  -  térkép-előkészítő munkák végzése, térképek, útvonalleírások készítése,

  -  teljesítménytúrák, jelvényszerző túrák megszervezése,

 -   a túrázáshoz szükséges alapvető viselkedési szabályok, térképolvasás és technikai segédeszközök (iránytű, tájoló, GPS stb.)   megismertetése a tagsággal és az érdeklődőknek,

   - saját honlap szerkesztése, naprakész adatokkal való ellátása, fenntartása,

   - téli hónapokban vetítettképes túrabeszámolók tartása,

   - színház- múzeum- és kastélylátogatások megszervezése.

A Klub tagjai

A Klub tagja lehet büntetlen előéletű természetes személy, valamint szervezet, aki/amely az Alapszabályban foglalt célokat elfogadja. A felvételt kérőnek nyilatkozatot kell tennie arra vonatkozóan, hogy a Klub létesítő okiratát ismeri és a Klub alapszabályát, céljait, szellemiségét, értékrendjét és kialakult szokásait magára nézve kötelezőnek fogadja el. 18 éven aluliak csak törvényes képviselőjük hozzájárulásával léphetnek be a Klubba.