Kemence-party 2021.

Címkék

A tavalyi sikeres próba után ebben az évben is megtartottuk az isaszegi Falumúzeum kertjében kenyérsütő ünnepünket. Ezúttal párral kevesebben voltunk (40-en), de – túl azon, hogy páran jelentkeztek és mégsem jöttek el – volt egy konkurens rendezvény is a közelben.

Ezúttal is nyolc órakor kezdtük az előkészületeket. A főszereplő (Hajni és Marci), de még a segítők is majdnem ugyanazok voltak, mint tavaly. A megkelt 7 db kenyeret ¾ 11-kor „tette lapátra” Marci, és 12 óra után vette ki. Némi utómunkálatok után hűlni hagytuk azokat. Közben szorgos lányok megterítettek, szétporciózták a töpörtyűt, zsírt, paprikát, paradicsomot, uborkát, hagymát. A meghirdetett időpontra – 2 órára – minden elkészült, kezdődhetett a jóízű falatozás. Ezúttal is finom volt a kenyér és a kiegészítők is. Fogyott hozzá ki-ki kedvenc itala, a bor, sör, üdítők, ásványvíz, kávé. Nagy beszélgetések kezdődtek, majd négy óra után gitározott és énekelt nekünk Sanyi és H. Jani. Jó hangulatban telt a délután, a „kemény mag” 7 óra után jött el.

Köszönjük a lehetőséget a Falumúzeumnak és a Művelődési Háznak, hogy lehetővé tették számunkra a kenyérsütés megtartását. Külön köszönet jár mindazoknak – elsősorban Hajninak és Marcinak – akik lelkesen segítettek abban a sok munkában, ami egy ilyen rendezvény megtartásával együtt jár. 

Előkészületek
Tűzgyújtás
Dagasztás előtt
A kelesztés kezdete
A készlet
Bevetés
A hozzávalók előkészítése
Kisült
Ebéd
Zeneszó ebéd után